ΣΥXΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πόσα χρόνια κυκλοφορεί το γάλα για βρέφη με βάση το κατσικίσιο γάλα;

To γάλα για βρέφη με βάση το κατσικίσιο γάλα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία περίπου πριν 30 χρόνια.

Μπορεί το βρεφικό γάλα Capricare® να αναμιχθεί με άλλο βρεφικό γάλα με βάση το αγελαδινό;

Κάθε βρεφικό γάλα έχει σχεδιασθεί για να προσφέρει συγκεκριμένες ποσότητες θρεπτικών συστατικών ανά μεζούρα. Με την ανάμιξη βρεφικών γαλάτων υπάρχει ο κίνδυνος το γάλα να είναι πιο πυκνό ή πιο αραιό από το σωστό με αποτέλεσμα δυσφορία στο βρέφος ή μη ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Δεν υπάρχει πρόβλημα στην ανάμιξη βρεφικών γαλάτων για μικρό διάστημα (3-7 ημέρες), για παράδειγμα κατά τη μετάβαση από βρεφική φόρμουλα με βάση το αγελαδινό γάλα στο βρεφικό γάλα Capricare® με βάση το πλήρες κατσικίσιο γάλα.

Πως γίνεται η μετάβαση από βρεφική φόρμουλα με βάση το αγελαδινό γάλα στο βρεφικό γάλα Capricare®που έχει ως βάση το πλήρες κατσικίσιο γάλα;

Ο καλύτερος τρόπος είναι η σταδιακή αντικατάσταση της βρεφικής φόρμουλας με βάση το αγελαδινό γάλα με το Capricare® σε διάστημα 3-7 ημερών. Στην αρχή αντικαταστήστε 1 μεζούρα του βρεφικού γάλακτος με 1 μεζούρα Capricare®. Μετά από 1 έως 2 ημέρες αντικαταστήστε και 2η μεζούρα με Capricare®, έως ότου όλες οι μεζούρες είναι με Capricare®.

Να ελέγχετε την αντίδραση του μωρού μετά από κάθε αλλαγή. Αν το μωρό εμφανίζει αρνητικές αντιδράσεις, όπως π.χ. άρνηση λήψης τροφής ή κάνει γουλιές, τότε είναι καλύτερα οι αλλαγές να γίνουν σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τι ισχύει για τα επίπεδα φυλλικού οξέος και σιδήρου;

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα, όπως το φυλλικό οξύ, οι βιταμίνες Β12, C, D, E και ο σίδηρος περιέχονται στο Capricare® στις κατάλληλες ποσότητες για την απαραίτητη πρόσληψή τους από τα βρέφη 6-12 μηνών*.

Σχετικά με τη οσμή του κατσικίσιου γάλακτος

Το γάλα μας προέρχεται από καλοταϊσμένες κατσίκες που μεγαλώνουν σε υγιεινές συνθήκες. Μεταχειριζόμαστε τα γάλα τους με απαλό τρόπο σε όλα τα στάδια της συλλογής και της επεξεργασίας του. Αυτό επιτρέπει στο βρεφικό μας γάλα να έχει ευχάριστη γεύση και οσμή.

Ποιες είναι οι συνθήκες στις φάρμες στη Νέα Ζηλανδία;

Στη Νέα Ζηλανδία, οι κατσίκες ζουν σε προστατευμένους ανοιχτούς αχυρώνες, που επιτρέπουν την έκθεσή τους στο φυσικό φώς και στον καθαρό αέρα. Υπάρχει χώρος για να μπορούν οι κατσίκες να κινούνται ελεύθερα ή να ξαπλώνουν. Επίσης τους δίνεται ελεύθερη πρόσβαση στην τροφή τους.

Πως σιτίζονται οι κατσίκες στη Νέα Ζηλανδία;

Το κατσικίσιο γάλα στη Νέα Ζηλανδία παράγεται από κατσίκες που τρέφονται με τοπικά χόρτα, τριφύλλι, μηδική, σανό, ενσίρωμα ή φυτά βοσκοτόπων. Οι κατσίκες που αρμέγονται λαμβάνουν επιπλέον τροφή που περιέχει σπόρους, όπως καλαμπόκι, κριθάρι ή βρώμη για περισσότερη πρωτεΐνη και ενέργεια. Όλες οι τροφές που δίνονται στις κατσίκες που αρμέγονται στις φάρμες της DGC αξιολογούνται ως κατάλληλες για την παρασκευή υψηλής ποιότητας βρεφικών γαλάτων με βάση το κατσικίσιο γάλα..

Χρησιμοποιούν αντιβιοτικά οι κτηνοτρόφοι στη Νέα Ζηλανδία;

Η χρήση όλων των φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών, καθορίζεται στη Νέα Ζηλανδία πολύ αυστηρά. Αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις για την αντιμετώπιση κάποιας λοίμωξης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όλο το γάλα που συλλέγεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας και για ένα χρονικό διάστημα μετά, απορρίπτεται. Η DGC ελέγχει συστηματικά κάθε παραλαβή γάλακτος για να επιβεβαιώνει ότι δεν περιέχει υπολείμματα αντιβιοτικών.

Που αλλού κυκλοφορεί το βρεφικό γάλα με βάση το κατσικίσιο γάλα;

Το βρεφικό μας γάλα με βάση το πλήρες κατσικίσιο γάλα διατίθεται σε 20 χώρες παγκοσμίως.